Schoolvoetbaltoernooi sportieve afsluiting voor groep 8

06-07-2020
Vrijdagmiddag 3 juli werd voor de groep 8-ers uit Oostzaan een schoolvoetbaltoernooi georganiseerd en dat was een groot succes. Ook het weer werkte mee.
En omdat het na 1 juli was konden de ouders ook weer het terrein op en was de kantine open. Er waren 3 jongens- en 3 meisjesteams van De Kweekvijver, De Korenaar en De Rietkraag. De kinderen speelden een gehele competitie. Dus twee keer tegen elkaar. Bij de jongens was het spannend om de 2e en 3e plek. Die werd bepaald op doelsaldo. De Korenaar werd kampioen bij de jongens.

Bij de meisjes eindigden alle 3 de teams met 2 overwinningen gelijk. Door het doelsaldo werd bepaald dat de Noorderschool en de Korenaar penalty's gingen nemen om de 1e en 2e plek. En wat was dat spannend. Pas het 15e schot was raak en bepalend voor het kampioenschap van de Korenaar meisjes groep 8.

Jeugdscheidsrechters Mirjam, Justin en Boris waren druk bezig. Zij floten allemaal 4 wedstrijden.

Een heel leuke sportieve afsluiting van de groepen 8 van de Oostzaanse scholen. Volgend jaar is het schoolvoetbal weer de laatste woensdag in maart georganiseerd door de Jeugdactiviteitencommissie.

bron: Regiokrant Kompas

Leerlingen aan het woord

"Ik leer veel verschillende dingen, ook muziek, tekenen en knutselen."

"Ik verveel me nooit, we mogen naast bewegen ook heel veel creatieve dingen doen, zo leuk."