Het Luchtkasteel

Kinderopvangorganisatie TintelTuin vangt kinderen van 0 tot 4 jaar op in Het Luchtkasteel als ouders werken. De verticale groepen hebben elk een ruimte en staan in verbinding met een ruime hal waarin ze samen kunnen spelen met kinderen uit andere groepen. In vier mooie ruimtes zijn er diverse hoekjes voor de verschillende leeftijden ingericht. Elke ruimte heeft wel een huishoek, een bouwhoek en een rustige leeshoek. Buiten spelen is wat we vaak en graag doen. In de prachtige, omheinde tuin is dan ook genoeg te ontdekken op de paadjes tussen de planten en struiken door. Taartjes bakken in de zandbak, van de glijbaan af of spelen met de bal is altijd een succes.

Op Het Luchtkasteel is ook peuterspelen mogelijk. De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. In de peuterspeelgroep maken zij, onder begeleiding van de eigen pedagogisch medewerkers, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Ze leren samen spelen, samen delen, rekening houden met elkaar, in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal- en motoriek: er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!

We werken intensief samen met Het Luchtkasteel. Als uw kind vier jaar wordt, zorgen we voor een warme overdracht, zodat de overgang naar de basisschool soepel verloopt.

Lees hier meer over kinderdagverblijf Het Luchtkasteel.

Ouders aan het woord

"Thuis vertelt mijn kind dat ze in de klas spraken over iets wat ergens anders op de wereld gaande is."

"Het is prettig als kinderen meegaan in de ontwikkelingen om hen heen, daar leren ze van."